Ibu Sandra Dianne berang didakwa sengaja cabut mesin hayat pada hari Jumaat

Ibu Sandra Dianne berang didakwa sengaja cabut mesin hayat pada hari Jumaat

Kali ini, Syakinah ditvduh menyebabkan kemat1an anaknya apabila membuat keputusan menghentikan mesin bantuan pernafasan yang diberikan kepada Sandra ketika berada di unit rawatan rapi (ICU).

Menurut Syakinah, komen yang ditulis individu berkenaan merupakan satu fitn4h besar dan mengg0res hatinya serta keluarga.

“Allahuakhbar… banyaknya fitn4h yang bertebaran, kuatkan hati hambamu ini Ya Allah! Kepada Eina Outlet, kami tak tahu pula kalau kamu salah seorang daripada ahli keluarga kami yang tersesat nun di negeri Kedah.

“Sehinggakan komen kamu tentang kemat1an anak saya seolah-olah kamu ada di hospital ketika anak saya meregang (bertarung) nyawa. Saya anggap komen kamu keterlaluan dan ianya fitn4h besar yang harus saya pikul.

“Kamu seolah-olah menuduh saya telah membunuh anak sendiri dan sengaja memilih tarikh yang jatuh pada hari Jumaat untuk kemat1an anak saya,” katanya menerusi Facebook peribadi pada Isnin.

Syakinah kec3wa dengan tvduhan tidak berasas seorang pengguna Facebook itu.

Bersama kapsyen tersebut dia turut berkongsi paparan skrin komen berbentuk tvduhan yang ditulis seorang netizen mempersoalkan pemergian penyanyi lagu Hey Kau itu.

Individu menggunakan akaun Facebook Eina Outlet mend4kwa Sandra men1nggal dunia pada hari Jumaat selepas keluarga memvtuskan menghentikan bantuan alat pernafasan.

Menjelaskan situasi sebenar, Syakinah memaklumkan anaknya sudah boleh bernafas sendiri setelah menjalani pembed4han.

Ini fitn4h dan saya akan saman kamu! Sungguh kamu tak punya hati nurani sebagai seorang insan!

NUR SYAKINAH ABDULLAH

IBU SANDRA

Bagaimanapun, sehari selepas pembed4han keadaan kesihatan anaknya semakin merosot.

“Untuk pengetahuan kamu dan juga semua orang yang membaca luahan hati saya ni… selepas tiga hari kemal4ngan iaitu pada hari Selasa, anak saya dah boleh bernafas sendiri dengan sedikit bantuan oksigen.

“Pada hari Rabu dia menjalani pembed4han tube pernafasan untuk membantu dia bernafas sendiri tanpa bantuan mesin… sila rujuk gambar! Selepas pembed4han dia stabil pada siang hari Khamis tu, saya menjaganya di wad sepanjang hari sehingga ke malam, tak makan tak minum.

“Keadaannya menjadi ten4t mulai pukul 11 malam sehinggalah membawa kepada kemat1annya pada pukul 1 pagi Jumaat… ketika dia ten4t, doktor bertvngkus lvmus untuk membantu dia,” ujarnya.

Sandra terbabit kemal4ngan dan men1nggal pada Jumaat lalu.

Kec3wa dengan tvduhan tidak berasas itu, Syakinah berkata dia tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap individu berkenaan.

“Dimana rasionalnya kamu menuduh kami ahli keluarganya sengaja menyuruh doktor mencabut mesin pernafasannya sedangkan dia sudah boleh bernafas sendiri?

“Ini fitn4h dan saya akan saman kamu! Sungguh kamu tak punya hati nurani sebagai seorang insan!” katanya.

Sandra atau nama sebenar Alessandra Dianne Ampuria men1nggal dunia pada pagi Jumaat lalu selepas enam hari bertarung nyawa di unit rawatan rapi (ICU), Hospital Putrajaya.

Pada 5 September lalu, Allahy4rham Sandra terbabit dalam kemal4ngan Lebuh Raya Utara Selatan Hubungan Tengah (Elite) berhampiran Subang Jaya, ketika dalam perjalanan mengikuti latihan konsert minggu keempat Big Stage 2020 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Jenaz4h telah dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Kauluan, Sabah.

Sumber:

sumber

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.