Mengenang kembali ‘JiWang’ 1980-an rock dalam filem baru Rock Bro

Relive 1980s ‘jiwang’ rock in new film Rock Bro

Pengembaraan band rock Rimba Bara terus Rock Bro. Ahli baru Dio (Sharwani NS) menyertai Slash (Pekin Ibrahim), Jijo (Khir Rahman), Zul (Soffi Jikan) dan Black (Norazmi Bahron). Maka mengapa mereka akhirnya memukul masa yang besar? Photo: Grand Brilliance

Entertainment

“Ia menyedihkan. Saya benar-benar melekat pada watak saya Jijo. Saya fikir saya dikenali sebagai seorang pelakon kerana Rock dan watak saya bermain, “kata Khir.

Rock pertama kali dikeluarkan pada tahun 2005 sebagai sebuah filem mengenai rock band Rimba Bara dan perjuangannya untuk berjaya di arena muzik tempatan. Terletak di dalam tahun 1980-an – apabila logam rambut, balada rock dan seluar ketat semua kemarahan – Rock adalah komedi satira gelap dengan urutan muzik. Ia juga mempunyai “rockumentary” rasa kepadanya. Ansuran pertama Rock Diriwayatkan oleh Hasnul Rahmat yang bermain gitar Zack. Beliau meninggalkan band untuk menetap.

Rock Ooo diikuti pada tahun 2013, menunjukkan bagaimana Rimba Bara terus mencari rehat yang besar dengan Amy Mat Piah (Que Haidar) yang membawa band. Malangnya, dia telah ditendang keluar kerana tidak vokalis mampu. Rimba Bara mendapati pemimpin baru di Zul Kapan (Soffi Jikan).

Rock Bro ditetapkan pada awal tahun 1990an sebagai populariti muzik rock tempatan menurun. Ahli-ahli baki Rimba Bara – Jijo, pemain gitar Slash (Pekin Ibrahim), pemain drum Black (Norazmi Bahron) dan Zul – masih mencari rehat yang besar. Seorang lelaki baru Dio (Sharwani NS) menyertai band ini.

Walau bagaimanapun, penonton mungkin mahu bersedia menghadapi kesedihan hati a. Khir berkongsi bahawa wataknya sebenarnya berdasarkan seorang kawan Mamat, Jijo Alfonso Pareira Abdullah, yang meninggal dunia dalam kemalangan kereta. Tidak perlu dikatakan, watak Khir mengalami nasib yang sama dalam filem itu

Apabila perkara itu telah ditimbulkan semasa temu bual itu, pengarah itu clammed selepas berkata:. “. Ia terlalu peribadi”

The Rock siri filem juga sebahagiannya diilhamkan oleh pengalaman Mamat sendiri berada di dalam sebuah kumpulan rock pada 1980-an. Mamat bermain keyboard untuk kumpulan bernama Drop Out manakala lewat kehidupan sebenar Jijo adalah pemain bass itu.

“Jijo (aksara) mewakili semua rockers berharap di luar sana yang impian tentang menakluk carta muzik dan berada dalam sebuah band rock Berjaya., “Khir dikongsi.

untuk Soffi yang memainkan ranggi Zul, beliau percaya wataknya mewakili seseorang yang akan melakukan apa sahaja untuk kekal mendapat perhatian. evolusi Zul adalah jelas di seluruh Rock Siri filem. Beliau bermula sebagai seorang ahli band black metal Malaikat Maut sebelum menetap ke dalam gaya muzik yang lebih konvensional Rimba Bara itu.

“Dalam Rock Bro dia menyertai kumpulan tarian-rap 4URU. Beliau mempunyai untuk menyesuaikan diri. Dia suka persembahan untuk penonton yang besar. Beliau memiliki pentas.

“Jika tidak, dia merasakan bahawa dia tidak akan dapat untuk menyatakan dirinya sendiri,” kata Soffi.

Buat pertama kalinya, penonton juga melihat Jijo jatuh cinta dengan penyanyi dimodelkan selepas ratu rock Malaysia Ella (dimainkan oleh pendatang baru Amy Juliet). Mamat dipanggil Ella kebenaran untuk menggabungkan watak seperti beliau sebagai kepentingan cinta Jijo untuk filem: “. Dia berkata ‘teruskan'”

Dalam ansuran sebelumnya, Jijo sering diingatkan bandmates beliau untuk mengelakkan tiga perkara yang boleh membawa kepada kejatuhan – rasuah, lewat dan “cinggay” yang bermaksud wanita

“Jijo mempunyai visi yang kuat untuk band ini.. Tetapi kemudian dia jatuh cinta dan tiba-tiba, dia menjadi manusia yang berbeza. Dia mula tidak mengambil komitmen band beliau serius, “kata Mamat.

Bagi Khir, perubahan Jijo dalam watak dan akhirnya semangat berkurangan untuk muzik rock mencerminkan apa yang sesetengah rockers lalui dalam kehidupan sebenar. Dia merasakan Mamat cuba menyampaikan bahawa zaman kegemilangan muzik rock mati apabila seseorang seperti Jijo memberikan sehingga.

“Ia hanya hidup. Realistik bercakap, tidak semua orang mendapat apa yang mereka mahu. ”

Incoming search terms:

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.