Pergi Tak Kembali! Pemergian 3 Usahawan Kosmetik Ini Akan Terus Dikenang

Saban tahun, usahawan-usahawan terutamanya berkaitan dengan selebriti menjadi begitu popular. Malah ada diantara mereka yang kini turut sama bergelar selebriti selepas terbabit secara langsung dalam bidang nyanyian mahupun lakonan.

Biarpun begitu, disebalik kerancakan mereka menerajui perniagaan masing-masing, ajal dan maut tidak mengira nama dan pangkat kerana ada diantaranya kini telah pergi dahulu menghadap Ilahi. Hangat.com rangkumkan kembali mengenai 3 usahawan kosmetik ini yang akan terus dikenang sebagai antara usahawan yang paling berjaya! Al-Fatihah.

3 Usahawan Kosmetik Ini Akan Terus Dikenang 

3Syed AnazBuat mereka yang berada sekitar 80-an pasti mengenali Allahyarham Syed Anas yang popular dengan lagu hits, Memori Cinta. Digelar sebagai Boy George Malaysia, Allahyarham turut mengusahakan perniagaan produk kesihatan dan kosmetik, Nona Roguy.

Bagi menumpukan perniagaannya, Syed Anas telah membuat keputusan untuk berundur dari dunia seni sekitar 90-an sebelum meinggal dunia pada 5 Disember 2003. Syed Anas dilaporkan meninggal dunia kira-kira jam 1.15 pagi ketika dalam perjalanan ke Hospital Selayang selepas mengadu sesak nafas di rumahnya di Pantai Hill Park, Bangsar. Allahyarham meninggal dunia kerana menderita barah otak.

2Datuk SosilawatiAllahyarhamah Datuk Sosilawati Lawiya merupakan salah seorang jutawan kosmetik Malaysia yang cukup dikenali ramai. Selain dikenali menerusi syarikat Nouvelle Beauty Centre Sdn. Bhd yang diusahakan sejak 1990-an, bekas isteri kepada penyanyi Nash ini juga merupakan seorang yang begitu peramah. Biarpun begitu, pada Ogos 2010, satu berita yang menggemparkan tanah air dimana Sosilawati bersama tiga orang pembantunya telah disahkan meninggal dunia dipercayai akibat dibunuh dengan kejam di Morib, Selangor.

1Faziani RohbanPemergiannya cukup dirasai di seluruh negara apatah lagi Allahyarhamah Faziani Rohban dikenali sebagai seorang yang pemurah dan baik hati sepanjang hayatnya. Pengasas produk kecantikan Dnars Skincare ini meninggal dunia pada 18 Mei yang lalu selepas kenderaan yang dinaiki mereka terlibat dalam kemalangan di Pattani Thailand.

Lebih mengharukan, tujuannya berada di Thailand adalah kerana ingin membuat aktiviti kebajikan bersama-sama masyarakat disana malah arwah turut tergesa-gesa mahu menyelesaikan semua urusan zakat kepada golongan memerlukan sebelum 15 Ramadan seolah-olah sudah tahu dia akan pergi buat selama-lamanya.

sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.