“Puak pemabuk bodoh!” – Pemandu Mabuk Tanpa Lesen Langgar Makcik Jual Nasi Lemak Hingga Mati

Minum alkohol memang tak salah dari segi undang-undang tapi bila dah minum tu kenalah bertanggungjawab. Sekarang ni dah banyak e-hailing, so takde alasan lah kalau korang memang kena drive dan membahayakan nyawa orang lain.

Macam kejadian yang berlaku dekat Seberang Prai, Pulau Pinang pada hari Ahad lepas. Satu kereta yang dipercayai hilang kawalan terbabas terlanggar gerai nasi lemak di tepi jalan.

Sumber: The Sun Daily

Menurut Bernama, kereta pemandu yang berusia 31 tahun itu telah terbabas dan melanggar pasangan suami isteri yang sedang berniaga. Akibat pelanggaran, pasangan tersebut tercampak ke atas jalan 10 meter dari gerai mereka.

Ketua polis daerah Seberang Prai Utara ACP Noorzainy Mohd Noor berkata mangsa wanita meninggal semasa menerima rawatan manakala suaminya mengalami kecederaan parah.

Gambar Hiasan

“Mangsa wanita, Roslinda Mohamad Isa, 44, meniggal semasa menerima rawatan di Hospital Kepala Batas manakala suaminya, Mat Subri Saad, mengalami kecederaan parah di kepala dan tangannya juga sedang dirawat di hospital yang sama.”

Walau bagaimanapun, pemandu tersebut selamat dengan kecederaan ringan. Difahamkan, pemandu itu disahkan positif dadah dan alkohol serta tak mempunyai lesen memandu. Bukan tu je, road tax dia pun dah expired. Ya Allah, memang cari pasal.

Kemalangan ini kini sedang disiasat di bawah Seksyan 44(1) Akta Pengangkutan Jalan Raya 1987 kerana memandu di bawah pengaruh.

Harapnya pihak berkuasa dapat menyiasat kes ini dengan telus dan pemandu tersebut mendapat hukuman yang setimpal sekiranya dia didapati bersalah.

sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.