“Saya No Comment”- Nur Sajat Balas Teguran Netizen & Pendakwah

Baru-baru ini, tindakan usahawan kosmetik terkenal, Nur Sajat Kamaruzzaman atau lebih dikenali sebagai Sajat sekali lagi mencetuskan kontroversi dengan memuat naik video dan foto dia berbikini serta turut menampakkan punggungnya di laman Instagram.

Cetus Kemarahan Pendakwah 

View this post on Instagram

Bangjat mengganas kembali. Sebenarnya aku malas dah nak buat benda sama, sejak 2018, benda sama yang berulang dan tak ada perubahan.. . Kecam , ugut, ancam semua aku dapat dulu sebab tegur benda macam ni, tapi disebabkan tanggungjawab dan sayangkan anak keturunan aku, maka aku minta netizen dan seluruh pengguna media sosial BOIKOT dan REPORT IG bangjat.. . Ingat lagi awal tahun dia pergi mekah, masa tengah saie dekat safa marwah aku nampak dia dengan kawan kawan dia dalam kawasan saie, dekat masjid quba di madinah aku nampak dia juga, pakai pakaian perempuan, aku doa agar Allah bagi hidayah. Aku report dekat pihak berkuasa, dia tetap sama dan kuat.. . Walaupun dah cium kelambu kaabah sambil menangis dia tetap ulang benda sama. Ya Allah berilah pengajaran kepada manusia ini, dia sering mempermainkan dan merosakkan agama mu Ya Allah!.. . Pelik dan ajaib masih ramai pengikut, masih ramai yang memuji , masih ramai yang membeli, sedangkan dia sedang merosakkan anak bangsa dengan uplod gambar gambar lucah ini. Jom lah kita sama sama boikot dia, dulu kita pernah buat dan berjaya , sekarang kita lancarkan kembali, ini tindakan sebaiknya, saya juga desak pihak berkuasa ambil tindakan dengan memadamkan semua media sosial bangjat dari alam maya. Berikan ruang pada dia untuk bertaubat dan kembali pada jalan Allah. Kita akan terus doakan dia dan dalam masa yang sama TINDAKAN tegas wajib dikenakan pada dia.. . Pada Allah kami berserah! Ya Allah peliharalah anak anak kami, masyarakat kami, maruah kami dan akhlak kami! Berilah hidayah dan pengajaran pada bangjat Ya Allah!

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

Tindakan Sajat itu bukan sahaja telah mencetuskan kecaman orang ramai malah turut menaikkan kemarahan pendakwah Pencetus Ummah (PU) PU Amin dan PU Syed yang berkongsi teguran mereka secara terbuka di laman Instagram.

View this post on Instagram

Jangan berhenti berdoa, Allah adalah raja sekalian alam. Allah akan bantu kita. Kita bukan lah , sempurna dan manusia yang baik, cuma kita tidak mahu anak bangsa dan keturunan kita terus rosak dan hanyut dengan paparan gambar dan video lucah yang ada dalam media sosial hari ini. Kita dah berusaha, selebihnya pohon pada Allah, agar Allah memberi kejayaan pada kita agar kemungkaran normal ini dapat dicegah dengan cepat. Kita sayangkan anak anak kita, kerana itu kita bertindak, semoga Allah lindungi kalian semua. Cegah kemungkaran pasti ada ujian nya, tapi jangan mengalah, Allah akan bantu kita. Semoga agama bangsa dan maruah kita akan sentiasa dipelihara.

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin) on

IKLAN

Difahamkan, pada mulanya mereka tidak lagi mahu mengulas mengenai pelantun Makhluk Penggoda itu kerana sudah memberi teguran namun tidak diendahkannya. Tegur pendakwah-pendakwah itu lagi, mereka berharap agar orang ramai dapat memboikot Sajat dan pihak berkuasa mengambil tindakan dengan memadamkan semua media sosial usahawan itu.

Percaya Pada Naluri Wanita 

Dalam pada itu, menerusi beberapa hantaran di Instagram nya, Sajat meluahkan ‘isi hati’ nya mengenai teguran dan kecaman yang diterima daripada warganet dan juga pendakwah-pendakwah tersebut.

Kongsi Sajat, dia enggan membalas kenyataan-kenyataan tersebut kerana dia percaya setiap inividu mempunyai hak untuk untuk membuat pilihan. Malah tulisnya lagi, dia hanya menjadi diri sendiri dan percaya mempunyai naluri yang kuat sebagai seorang wanita.

IKLANsumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.