Tag Archives: anak

Cabul &Rogol Anak Tiri Bawah 12 Tahun, Tukang Kebun Mengaku Tidak Bersalah

Seorang lelaki yang merupakan tukang kebun didakwa merogol anak tirinya di sebuah rumah di Tanah Merah, Kelantan. Tertuduh yang berusia 58 tahun itu berdepan dengan lima pertuduhan merogol serta mencabul anak tirinya antara Disember 2028 hingga Mei lalu di Mahkamah Sesyen Kota Bharu hari ini. Walaubagaimanapun, lelaki tersebut mengaku tidak bersalah selepas lima pertuduhan itu dibacakan. Menurut laporan Berita Harian, …

Read More »

Perut Kelihatan Kecil, Ibu Tak Sangka Anak Usia 13 Tahun Bersalin

Kota Belud: Seorang ibu terkejut selepas melihat anak perempuannya tiba-tiba bersalin di rumah mereka di sebuah perkampungan di sini, kelmarin. Kejadian berlaku pada 3 pagi ketika wanita berkenaan tersedar daripada tidur dan mendapati anaknya yang berusia 13 tahun sedang membersihkan bayi perempuan. Difahamkan, dia tidak perasan remaja itu mengandung kerana perutnya kecil, dan kemudian membawa kedua-duanya ke Hospital Kota Belud …

Read More »

Doktor sekeluarga diganggu malam raya! Semua sibuk di dapur, anak bercakap seorang diri… kemudian pisau potong bawang ghaib.

KATA orang, bayi atau kanak-kanak kecil lebih mudah melihat sesuatu yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar. Sebagaimana posting Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan di Facebook, dia berkongsi kisah yang terjadi kepada keluarganya sendiri selepas anak kecilnya menunjukkan kelakuan aneh. “Daripada lepas Maghrib tadi aku perasan anak aku yang berumur empat tahun ni berbual-bual seorang diri di rumah tamu. Tahun …

Read More »

Ibu sedih kenang ‘mulut orang’, datang ziarah bayi baru lahir sempat komen ‘kulit gelap’… selepas anak umur setahun ada komen lain pula!

TIDAK dapat bayangkan bagaimana perasaan seorang ibu apabila anak yang dikandungnya selama sembilan bulan menjadi sindiran hanya kerana berkulit gelap ketika dilahirkan. “Kesian anak ibu, lahir-lahir ja dah kena kena body shaming. Salah ke dilahirkan berkulit gelap? Mulut orang kan, baby pun kena. Kulit gelap atau cerah, ibu tetap sayang,” demikian luah seorang wanita menerusi satu perkongsian video di TikTok. …

Read More »

Doktor tak tergamak tengok adegan di kliniknya! Bapa tampar, tengking anak sampai timbul urat leher konon nak ‘mengajar’

KALAU sudah namanya kanak-kanak, pasti gelagat dan tingkah laku mereka sukar dikawal lebih-lebih lagi ketika berada dalam fasa suka meneroka perkara yang berada di sekelilingnya.   Mungkin adakalanya kesabaran ibu bapa akan teruji namun perlu diingat, ada pendekatan dan kaedah yang wajar digunakan untuk mendidik mereka.   Menerusi satu perkongsian di Facebook, seorang doktor berkongsi senario yang berlaku di hadapan …

Read More »