Tag Archives: asyik

“Suami Asyik Dengan Handphone, Isteri Dah Macam Orang Gaji.”  Ebit Lew Kongsi Teguran Buat Ibu Bapa Moden!

“Suami Asyik Dengan Handphone, Isteri Dah Macam Orang Gaji.”  Ebit Lew Kongsi Teguran Buat Ibu Bapa Moden!

Nikmati menonton HP tanpa memperhatikan anak yang meminta perhatian? Beberapa bahkan rela dimarahi jika dilecehkan. Tidak hanya di rumah, tapi juga di luar saat makan bersama keluarga atau teman, serak tangan galak mau fokus ke Hp. Situasi ini bukanlah hal baru tetapi merupakan cerminan dari kehidupan masyarakat saat ini. Sedemikian rupa sehingga beberapa mengabaikan anak-anak keluarga. Dalam satu kemitraan, Ebit …

Read More »

Tak tahan hari-hari asyik ‘kena’ isteri hantar santau pada suami

salam krt ,hide profil kawan aku min, aku dah kawen. aku suri rumah, baru sebulan aku bhnti keje.. 5 tahun da usia rumahtangga aku. aku ade anak 2 orang , aku xtau kadang2 somi aku layan aku terlalu baik.kadang xbaik. kadangkala dia pukul aku bile dia marah.dia seorang yang panas baran. nafkah batin semua cukup , hari2 nak nafkah batin …

Read More »

VIDEO Budak Berusia 2 Tahun Ini Sudah Jadi Penghisap Rokok Tegar!

Tergamak dia bagi rokok kat anak dia! Menurut mStar, baru-baru ni beberapa keping gambar menunjukkan seorang budak lelaki di Sukabumi, Indonesia sedang hisap rokok tular di laman sosial dan buat ramai orang bimbang. Lebih mengejutkan kanak-kanak tu baru berusia 2 tahun! Biar betul! Sumber: Youtube Anak kecil dikenali sebagai Rapi Ananda Pamungkas tu nampak selamba je pegang rokok sambil hembus asap rokok …

Read More »

‘Patutlah Melayu Asyik Kena Tipu’- Abby Abadi Dituduh Perli Neelofa

Pelakon dan penyanyi popular Abby Abadi yang terkenal dengan kelantangannya bersuara itu Hangat.com perhatikan semakin kurang mengambil bahagian dalam hal politik mahupun dunia hiburan. Mungkin kerana sibuk dengan urusan rumahtangga telah membataskan Abby untuk keluar atau mengambil bahagian di mana-mana acara seumpamanya. Namun di Instagram miliknya, Abby terlihat sibuk bersama keluarga dan terbaru dia dan anak-anaknya berkesempatan bersiar-siar di …

Read More »

Stres Sinki Asyik Tersumbat, Cuba Praktik 4 Langkah Ini. Cukup Mudah, Ibu-Ibu Pun Boleh Buat Sendiri!

Masalah sinki tersumbat  menyebabkan segala kerja di dapur terbantut. Memang geram dibuatnya terutamanya jika sudah pelbagai cara dicuba tapi sinki masih tidak mengalirkan airnya. Jika berdepan masalah ini untuk sekian lagi, cuba kaedah yang disarankan oleh Mat Isa Muhamad Nor dalam Facebook beliau. 1.  Gunakan soda untuk mengatasi masalah sinki. Boleh dibeli di kedai hardware. Ada yang menyarankan mengguna soda …

Read More »