Tag Archives: Awesome

Elak Cinta Makin Suram, Tip Pikat Suami Paling Awesome Isteri Wajib Buat!

Mungkin kita sudah terlalu lama menikah. Ketiga anak itu selalu memiliki hubungan romantis dan romantis dengan suaminya. Terkadang tenang. Kapan merusak perasaan itu. Berikut adalah beberapa keluhan dari beberapa wanita tentang hubungan suami-istri. Belum pernah terjadi sebelumnya, ketika menikah. Hati menjadi lebih kesepian meskipun dikelilingi oleh kekanak-kanakan yang rendah. Rasanya menyenangkan ketika sebuah rumah yang indah ditinggalkan sendirian tanpa aura …

Read More »

Ibu Ada Anak Kecil Kena Peka Bila Kemas Rumah, Boleh Tiru Cara Wanita Ni Susun Ruang Cuciannya, Awesome!

Bila sudah ada ada anak kecil, adakalanya kita tidak sempat memberi lebih tumpuan pada dekorasi rumah. Pun begitu ia bukan alasan untuk mengabai dan membiarkan keadaan rumah jadi berselerak. Bila punya anak kecil, ibu-ibu sepatutnya lebih peka pada setiap susun atur rumah demi keselamatan anak-anak. Perkongsian ibu muda bernama Hani Mynis ini membuktikan anak bukan penghalang untuk merias rumah bahkan …

Read More »

Kerusi Makan Rosak, Berubah Jadi Sofa Kayu. Wow Idea Awesome!

Bagi orang yang kreatif,  memang ada saja idea untuk hasilkan sesuatu.  Kadang-kadang bila tengok kerusi terbuang pun sudah boleh mendatangkan sesuatu idea yang hebat.  Macam wanita ini,  hasilkan sofa kayu dengan menggunakan kerusi makan yang dibuang orang.  Ikuti perkongsiannya. “Saya jumpa 2 biji kerusi meja makan yang orang sudah buang. Saya kutip dan jadikan sofa kayu ni.” Bahan-bahan yang diperlukan: …

Read More »

Wow Pencuci Muka Homemade, Guna 5 Bahan Ni Je! Super Awesome!

Bertukar pencuci muka hingga menemui pencuci yang benar-benar sesuai dengan kulit muka kita memang rumit. Adakalanya jika tidak sesuai, kulit jadi berminyak dan tak kurang juga muncul jerawat-jerawat kecil. Langkah paling selamat buat jenis muka ini adalah cuba melakukan pencuci muka sendiri di rumah. Menggunakan bahan alami? Itulah yang sebaiknya kerana tiada risiko atau keradangan yang boleh menjejaskan kulit muka …

Read More »

Wow Mudahnya Buat ‘Giant Bubble’ Sendiri Di Rumah, Super Awesome!

Tiap kali hujung minggu pasti kita bawa anak-anak bermain di taman supaya mereka dapat bermain dengan bebas. Bila berada di taman, anak-anak pasti tergoda melihat aksi kanak-kanak lain bermain ‘giant bubble’ atau belon buih gergasi yang bertebaran di taman. Sesekali bolehlah ditunaikan permintaan anak-anak untuk bermain ,tapi bila setiap minggu, mahu senak juga mak ayah hendak tunaikan. Kos untuk bermain …

Read More »