Tag Archives: bas

Ibu 4 anak confident bawa bas seluruh pelusuk negara, tak kisah orang perkecil kemampuan diri – “Ada yang takut nak naik” – Viral

Ibu 4 anak confident bawa bas seluruh pelusuk negara, tak kisah orang perkecil kemampuan diri – “Ada yang takut nak naik” – Viral

BUKAN mudah untuk seorang wanita menceburi bidang yang didominasi kaum adam. Namun, Nuratira Nordin, 25, yang juga ibu kepada empat cahaya mata membuktikan sebaliknya. Menerusi beberapa video di laman TikTok, aksi bersahaja wanita itu memandu bas ternyata mencuri perhatian ramai. ARTIKEL BERKAITAN: “Tak sayang martabat wanita ke?” – Pelumba BMX bertudung kalis kecaman, sokongan bertambah selepas buat video TikTok ARTIKEL …

Read More »

Inilah Pengorbanan Ibu! Bergaji RM30 Sehari, Wanita Ini Menghantar Anak Menaiki Bas Ekspres Ke Sekolah SBP. Sungguh Inspirasi!

Orang tua yang tidak senang memiliki orang yang dicintai mendapat terobosan besar dalam ujian. Lebih baik lagi, mereka ditawari pendidikan lebih lanjut ke sekolah asrama (SBP). Namun, banyak alokasi diperlukan untuk mengelola pengeluaran anak, semuanya akan dilakukan untuk memastikan bahwa anak mendapat tempat yang baik dalam upaya tersebut. Ini mengilhami kisah seorang ibu yang bisa naik bus ekspres dari Pengkalan …

Read More »

Dahlah Kena Game Dengan Bas Ekspres, Lepas Tu Kena Tumbuk Pulak

Bila korang naik apa-apa jenis transport terutamanya bas, flight atau tren, benda yang paling buat korang tak puas hati pastinya ketepatan masa. Kalau flight delay pun korang dah merungut, ni apa tah lagi bas sengaja datang lewat tanpa alasan yang kukuh. Menerusi perkongsian individu bernama Ilman di Twitter, dia telah meluahkan rasa tak puas hatinya akan servis sebuah bas ekspres …

Read More »

Pemandu Bas Rapid KL mengamuk rempuh kira-kira 20 kereta!!

Pemandu Bas Rapid KL mengamuk rempuh kira-kira 20 kereta KUALA LUMPUR – Tindakan pemandu bas Rapid KL merempuh kereta yang meneybabkan kereta terbabit melanggar gerai burger di AU2, Keramat mencemaskan orang ramai yang berada di kawasan tersebut. Kejadian difahamkan berlaku kira-kira jam 9 malam tadi. Video Klip yang merakam insiden itu viral dalam media sosial, Facebook selepas dikongsi Azri Arip. …

Read More »

Baidu Memperlihatkan Bas Swapandu Apolong

Beidu adalah Google versi bahasa Mandarin. Seperti Google, Baidu juga memiliki proyek kendaraan self-propelled mereka sendiri dalam bentuk bus. Bus bernama Apolong telah dikembangkan sejak Oktober 2017 dengan kemampuan untuk membawa hingga 14 penumpang pada satu waktu. Ini akan mulai beroperasi pada bulan November menjelang Shenzen dan Beijing. Dalam operasi awal, Apolong akan digunakan di taman dan bandara untuk pengunjung. …

Read More »