Tag Archives: lepas

Menantu nak lepas gian ambil gambar, jenuh pujuk mentua jadi model… tak pakai gincu pun tak apa- “Tengok-tengok mak keluar pakai macam tu”.

ANTARA golongan terjejas sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tentunya mereka yang berkhidmat dalam bidang fotografi. Dalam tempoh itu, banyak majlis perkahwinan ditunda dan dibatalkan, sekali gus memberi impak kepada pendapatan mereka. Menurut seorang jurufoto, Mohamad Fitrin Ruslee, 31, dia turut mengalami nasib sama. Disebabkan kelapangan waktu sepanjang tempoh ini juga, dia tampil dengan satu idea unik untuk menyatukan ibu mentua, …

Read More »

Wanita Dakwa Dipukul Jiran Lepas Tegur Timbunan Pasir Halang Laluan

Wanita Dakwa Dipukul Jiran Lepas Tegur Timbunan Pasir Halang Laluan

Sudah menjadi adab berjiran, seseorang hendaklah saling hormat menghormati dan bertimbang rasa. Janganlah pula mengamalkan sikap pentingkan diri sendiri dengan mengabaikan keselesaan orang lain. Seperti kisah viral di Facebook ini, seorang wanita mendakwa kakaknya dibelasah jiran selepas menegur pasir yang dilonggokkan di atas jalan. Dakwanya, pasir tersebut telah menghalang laluan orang ramai. Sebab menegur saja muka dan badan jadi bahan. …

Read More »

Aku dijadikan sebagai seperti hamba oleh beliau lepas sambung pengajian lagi tinggi

Sedikit pengenalan tentang aku, nama aku nora. Berumur 28 tahun dan baru sahaja menamatkan pengajian di peringkat master di salah satu universiti awam tanah air. Masih lagi ‘single’ dan berstatus penganggur terhormat. Pengajian peringkat master aku mengambil masa selama 4 tahun untuk dihabiskan. Kenapa lama sangat? Mari aku ceritakan kisahnya. Dari sekolah rendah lagi aku dikenali sebagai seorang pelajar yang …

Read More »

“Hentilah politik seperti ini” – MP Dikecam Sebab ‘Janji’ Kes Covid-19 Di Sabah Akan ‘Hilang’ Lepas Pilihan Raya Tamat

Ahli Parlimen Silam, Mohamaddin Ketapi yang juga bekas Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya di bawah kerajaan Pakatan Harapan sejak beberapa hari ini telah membuat beberapa kenyataan kontroversi. Semalam, Mohamaddin dikatakan telah menghina anggota keselamatan bila dia mendakwa pencerobohan Lahad Datu di Sabah pada 2013 sebagai satu “sandiwara”. Namun menurut MalaysiaKini, MP Silam ini telah pun meminta maaf dan mengatakan video …

Read More »

“Rambut dah rupa orang asli” – Siti Sarah Dikecam Lepas ‘Promote’ Shampoo Dengan Menghina Orang Asli

Belakangan ini, wajah Shuib Sepahtu dan isterinya Siti Sarah sering keluar di sosial media ekoran bisnes minuman Bubblebee mereka yang mendapat sambutan ramai. Buat anda yang belum tahu, Bubblebee adalah bisnes yang diasaskan oleh Shuib yang mengetengahkan madu dalam produk mereka. Namun begitu, timbul cerita kurang enak berkenaan Siti Sarah apabila beliau tanpa sengaja menjadikan orang asli sebagai perbandingan ketika …

Read More »