Tag Archives: netizen

Lelaki Tampil Beri Kenyataan, Minta Netizen Berhenti Menuduh Ibu Amir Sebagai Pembunuh

Tular di laman sosial semalam apabila seorang pegguna Twitter telah memuat naik status yang mengatakan bahawa ibu kandung Amir itu bukanlah pembunuh sebenar seperti yang disangkakan. Bukan mak dia yang bunuh – Tulis Iman di Twitter. Lelaki yang dikenali sebagai Iman (@imanjaii) itu turut berkongsi kepada umum mengenai kisah sebenar yang berlaku pada 7 tahun lalu sebelum Amir diambil dan …

Read More »

(Video) Netizen Sebak Tengok Ibu Punggah Sampah Bawa Tiga Anak

(Video) Netizen Sebak Tengok Ibu Punggah Sampah Bawa Tiga Anak

Betul apa orang kata, kalau kita rasa hidup kita dah betul-betul susah, pandanglah sekeliling. Mesti kita akan nampak realiti kehidupan, yang akan ada orang yang lebih susah dari kita. Pagi tadi, viral di TikTok dan Twitter video seorang ibu yang memunggah sampah dipercayai untuk meneruskan kelangsungan hidup. Lebih memilukan, kelihatan dia membawa tiga anaknya bersama di tempat pembuangan sampah tersebut. …

Read More »

(Video) Nenek Rockers Nyanyi Lagu ‘Pelesit Kota’ Bikin Netizen Terhibur

(Video) Nenek Rockers Nyanyi Lagu ‘Pelesit Kota’ Bikin Netizen Terhibur

Ramai ke followers ohmedia yang kaki karaoke? Kalau pergi karok, confirm lagu mendayu-dayu macam ‘Kau Kekasihku’ dari Dato’ Sri Siti Nurhaliza ataupun ‘Madah Berhelah’ dari Ziana Zain yang jadi pilihan, kan? Bukan hanya orang muda-muda je tau yang suka karaoke, kadang-kadang orang tua-tua pun sama. Lagi-lagi kalau kita pergi kenduri kahwin. Mesti ada punyalah otai yang tengah tangkap leleh nyanyikan …

Read More »

“Ya Allah sedihnya, anak syurga” – 4 Kematian Dilaporkan Hari Ini, Netizen Sebak Dapat Tahu Salah Seorang Bayi

Seperti yang kita semua ketahui, hari ini Malaysia mencatatkan 691 kes baru Covid-19 dan 4 kes kematian. Melalui Facebook, Kementerian Kesihatan Malaysia menyatakan bahawa keempat-empat kes kematian tersebut adalah kes ke-11154, 12431, 12432 dan 13067. Kes kematian yang dilaporkan hari ini menarik perhatian rakyat di negara kita dan rata-ratanya tidak dapat menahan sebak kerana salah seorang mangsa adalah bayi berusia …

Read More »

“Kilang mana yg buat ni?” – Buang Sisa Toksik Dalam Aliran Air, Netizen Geram Dengan Kilang Tak Bertanggungjawab Ini

Sejak beberapa hari lepas, kecoh di Kuala Lumpur dan sekitar Selangor apabila bekalan air terputus akibat pencemaran sisa toksik di loji rawatan air utama. Hampir 1.2 juta pengguna terkesan  dengan perkara ini. Semalam tular di media sosial apabila seorang pengguna Twitter @buzz_zizi berkongsi tentang pencemaran sisa toksisk dalam aliran air berhampiran dengan tempat kerjanya. Dia berkongsi video tersebut pada sebuah …

Read More »