Tag Archives: Tapi

“Habis semua kain batik saya dia pakai setiap hari” – Isteri kagum dapat suami mat salih tapi ‘terlebih Melayu’… makan mesti mau pedas! – Viral

GARA-gara berbeza budaya, pasangan Malaysia-Australia ini menjadi perhatian di aplikasi popular TikTok. Suami mat salih yang tidak kekok bertutur dalam bahasa Melayu serta ‘drama’ pasangan suami isteri ini yang melucukan menambat hati para pengikut. “Apa ‘entahlah’, sayang?” lelaki berkenaan bertanyakan maksud perkataan itu yang ditemuinya dalam komik berbahasa Melayu yang dibaca. “I don’t know, (saya tak tahu),” jawab isterinya berulang …

Read More »

Gadis menangis lihat penjual kerepek di lorong pandu lalu dihulur set makanan, terima kasih abang askar! – “Ramai orang, tapi tak seorang pun beli”

Gadis menangis lihat penjual kerepek di lorong pandu lalu dihulur set makanan, terima kasih abang askar! – “Ramai orang, tapi tak seorang pun beli” – Viral

TANPA mengira siang atau malam, panas atau hujan, pasti ada insan yang memerah keringat demi mencari rezeki untuk menyara kehidupan. Begitu juga dengan seorang lelaki sudah berusia yang dirakamkan sedang menjual makanan di tepi lorong pandu lalu (drive thru) di sebuah premis makanan segera. Menerusi video di aplikasi TikTok @maslianadin, dapat dilihat dua lelaki berpakaian seragam tentera yang menunggang motosikal …

Read More »

(Video) Cikgu Memandu Langgar Lari Motosikal, Tapi Kantoi Sebab Nombor Plat Tertanggal

(Video) Cikgu Memandu Langgar Lari Motosikal, Tapi Kantoi Sebab Nombor Plat Tertanggal

Dua hari lepas, viral di Twitter video CCTV yang menunjukkan sebuah kereta Kancil telah melanggar seorang penunggang motosikal di simpang empat, di kawasan Taman Perling, Johor Bahru. Nabilah iaitu pengguna Twitter yang upload video tersebut merupakan kakak kepada penunggang motosikal yang jadi mangsa. seronok ye kereta kancil merah ni dah langgar adik aku lepastu lari macam tu je. siapa siapa …

Read More »

Masuk bilik, isteri senyap je… rupa-rupanya fikirkan burger dalam hati, suami terus keluar cari sampai tengah malam – “Bukan pelik tapi unik” – Viral

Masuk bilik, isteri senyap je… rupa-rupanya fikirkan burger dalam hati, suami terus keluar cari sampai tengah malam – “Bukan pelik tapi unik” – Viral

BENARKAH hati perempuan terutama mereka yang bergelar isteri sukar dibaca?   Seorang suami berkongsi pengalamannya berhadapan dengan situasi di mana isterinya hanya mendiamkan diri, selepas dia pulang ke rumah lewat malam. “Semalam aku terbalik lewat, dah nak pukul 11 malam macam tu. Cari rezeki ye guys bukan berfoya-foya. Masuk bilik isteri aku, dia senyap je. “Aku bercakap pun dia balas …

Read More »

Ramai Kecam Malaysia Tapi Suspek Hina Lagu Indonesia Raya Sebenarnya Warga Indonesia?

Sebelum ini viral sebuah video yang telah menghina lagu kebangsaan Indonesia Raya dan kebanyakan orang menyangkakan ia dilakukan oleh rakyat Malaysia sehingga ada warga Indonesia yang berang dan menyalahkan Malaysia. Bagaimanapun, hasil siasatan polis suspek yang menyunting lirik lagu kebangsaan Indonesia dengan penghinaan dan ditularkan di media sosial adalah warga republik Indonesia sendiri dan video berkenaan tidak dirakam di Malaysia. …

Read More »