Tular Foto Pasangan Pengantin Pakai Baju Grab Ketika Bersanding. Ini Kisahnya!

Baru-baru ini, tular foto pasangan pengantin memakai baju seragam Grab ketika melangsungkan perkahwinan. Foto itu menjadi viral di media sosial kerana kelihatan unik dan berbeza dari yang lain.

Majlis perkahwinan pasangan ini berlangsung pada hari Sabtu (22/8) di Jakarta, Indonesia. Pengantin perempuan, Devi Yosephine, mengatakan bahawa pelaksanaan majlis perkahwinan mereka dilakukan dengan menghadkan tetamu undangan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Semoga menjadi keluarga yang sakinah, mawadah, warahmah 🤲🏻

A post shared by Drama Ojek Online Indonesia (@dramaojol.id) on

“Pernikahan itu diadakan pada 22 Ogos 2020 dan lokasi pernikahannya di Cibubur dengan kehadiran tetamu yang terhad,” kata Devi.

Sebenarnya, ada sebab mengapa pasangan ini mengenakan baju seragam Grab ketika berkahwin . Devi menyebut bahawa alasan suaminya memakai baju seragam Grab kerana mereka berdua adalah pemandu Grab.

“Apa yang menginspirasi kami untuk mengambil gambar dengan baju ini kerana kami berdua adalah pemandu Grab, jadi kami ingin menunjukkan identiti kami sebenarnya,” kata Devi.

Ini juga mengimbau kembali saat pertama kali pasangan ini bertemu. Devi mengatakan bahawa pertama kali pertama dia bertemu suaminya adalah di acara yang dianjurkan oleh Grab.

“Saya berkenalan dengan suami saya di salah satu kumpulan WhatsApp Grab dan pada akhir tahun 2017, pada masa itu saya bertemu suami untuk pertama kalinya semasa perhimpunan Grab. Saya mula berbual dan tidak mengambil masa yang lama untuk memutuskan untuk berkahwin, ”katanya.

Devi juga mengatakan perkahwinan mereka berlangsung dengan selamat dan terkawal. Dia menyebutkan bahawa semua tetamu datang memakai topeng dan bersedia mengikuti pelaksanaan protokol kesihatan selama acara tersebut.sumber

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.