“Wajahnya Tersenyum, Seperti Tidur” – Tukang Mandi Jenazah Ashraf Sinclair

Setelah tiba di rumah duka di Kawasan Pejaten Barat, Jakarta Selatan, jenazah Ashraf Sinclair telah selamat dimandikan dan disolatkan. Disebalik kesedihan yang menyelubungi keluarga Allahyarham dan peminat, mereka yang berkesempatan menatap jenazah pelakon itu buat kali terakhir berkongsi sesuatu sebagai pengajaran buat orang ramai.

Seperti Tersenyum Ketika Dimandikan 

Salah satunya adalah perkongsian dari pengasas Yayasan Daarul Rahman, H Ahmad Habib yang turut sama memandikan jenazah Ashraf di kediamannya. Menurutnya, wajah Ashraf ketika dimandikan seolah-olah tersenyum seakan orang yang sedang tidur malah turut kelihatan seperti masih hidup. Anak Ashraf, Noah Aidan Sinclair turut sama melihat jenazah bapanya dimandikan untuk seketika.

IKLAN

“Saya ikut memandikan, Almarhum wajahnya senyum ya seperti orang tidur, seperti orang yang tidak meninggal,” ujar Ahmad Habib.

Seorang Yang Pemurah 

Konsinya lagi, ramai rakan-rakan artis turut sama melakukan solat jenazah dan dalam yang sama menenangkan isteri Allahyarham yang juga pelakon dan penyanyi,Bunga Citra Lestari. Dalam pada itu, penyanyi Maia Estianty menyifatkan pemergian Ashraf ‘terlalu mudah’ dan wajah Allahyarham ketika dikapankan juga seakan-akan sedang tidur

“(Jenazahnya) Seperti orang tidur. Ashraf orang baik. Sangat merendah diri dan dia terlalu baik,” ujarnya.

Sepanjang hayat Ashraf, dia merupakan penderma tetap rumah kebajikan Yayasan Yatim Piatu Daarul Rahman yang disifatkan ramai sebagai individu yang pemurah kerana sering menderma dan memberi bantuan kepada rumah anak yatim.

sumber

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.